Бойовика “Птіцу” з окупованої Донеччини заочно відправили на 13 років за ґрати

Дата: 30 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Суд визнав винним в участі у терористичній організації уродженця Кіровограда, який тепер має провести 13 років у в’язниці. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Засуджений на фото другий справа. Фото: gre4ka.info

З травня 2014-го засуджений, як кажуть слідчі, добровільно склав присягу на вірність бойовикам-деенерівцям та вступив до лав підрозділу “Батальйон оплот”.

В угрупованні він був у званні рядового з позивним “Птіца”, а у вересні 2017-го перейшов служити до спецпідрозділу бойовиків “Вітязь”. 

“Чоловік брав участь у бойових діях проти українських захисників, займався розмінуванням та мінуванням низки населених пунктів Донецької та Луганської областей”, – кажуть слідчі. 

З 2018-го засуджений перебуває у розшуку й, за даними правоохоронців, переховується на окупованій частині Донеччини. Його імені правоохоронці не називають, однак журналісти з Кіровоградщини, які слідкували за справою, кажуть, що мова йде про Антона Паламарчука. Дані про нього є у базі сайту “Миротворець”.

Під час слідства есбівці марно намагались проводити оперативні заходи для пошуку зв’язку з Паламарчуком, на засідання за три роки жодного разу він не прийшов. Про суд інформували його бабусю, яка досі мешкає в регіоні. 

Підтвердження співпраці Паламарчука з бойовиками можна знайти навіть у відкритому доступі. Так, у ютубі є ролик під назвою “Дебальцево. Маньяк”, на четвертій хвилині якого видно, як у роботі інженерно-саперної групи бере участь засуджений. 

Фото: myrotvorets.center

Нагадаємо, що нещодавно суд визнав мешканця Черкащини винним у сприянні діяльності так званої “ДНР” та відправив за ґрати на 12 років. Чоловік під позивним “Одеса” тренував бойовиків. 

Фотографія обкладинки: myrotvorets.center

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter