Блогери нестимуть відповідальність за поширення закликів до ворожнечі – Бородянський

Дата: 02 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський вважає, що контент блогерів має регулюватися відповідним законодавством. 

Про це він сказав в інтерв’ю ZN.ua. 

Володимир Бородянський

Очільник відомства зазначив, що в міністерстві не збираються регулювати саму блогосферу, а тільки контент, який виробляють відомі користувачі мережі. 

“Якщо хтось порушує українське законодавство за допомогою якогось контенту, наприклад закликає до ворожнечі, то і понесе за це відповідальність. Блогер і раніше відповідав, згідно з чинним законодавством. Зараз ми хочемо сказати, що контент підпадає під регуляцію. І це нормально”, – сказав Бородянський. 

Очільник Мінкульту зазначив, що сьогодні необмежена кількість людей споживає інформацію зі сторінок популярних блогерів, проте лише мала кількість людей вміє відрізнити правдиву інформацію від фейків. 

“Раніше держава реєструвала ЗМІ, надавала ЗМІ додатковий захист, і кожне слово, що звучало в ЗМІ, мало більшу вагу, ніж просто слово на вулиці”, – додав він. 

Як відомо, нещодавно в Комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики презентували чернетку закону про медіа, в якому, зокрема, піднімається питання реєстрації та оподаткування ЗМІ, незалежності редакції від власника ресурсу і врегулювання діяльності блогерів. 

Деякі пункти презентованих ініціатив викликали критику з боку експерта Центру прав людини ZMINA Володимира Яворського

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter