Блогерка почала отримувати погрози після того, як її ролик про сексизм розкритикували ультраправі

Дата: 10 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Заступниця головної редакторки сайту “Повага” та авторка блогу про сексизм “ШоПоСексизму” Ана Море почала отримувати погрози від невідомих після того, як один із випусків її блогу розкритикували на ультраправому телеграм-каналі “Катарсис”.

Про це Море повідомила у фейсбуку.

Анна Море. Фото: фейсбук-сторінка ayavnebesnemore

Блог Море стосувався програми “Дизель шоу”, відомої своїми сексистськими, гомофобними та расистськими жартами. 9 лютого у телеграм-каналі “Катарсис” опублікували допис з фрагментом відео Море та підписом: “Це типу прогресивна критично-мисляча блогерка робить огляд на сексистські жарти “Дизель Шоу”, але більше відчуття крінжуі З англ. Cringe – соромитися, ніяковіти, відчувати незручність викликають її кривляння, а не низькосортний гумор, який вона критикує”.

Автори публікації також пригадали про випадок, коли “Дизель шоу” критикував інший український блогер Віктор Вемуна

“Вугольок угнєтнувся з расизму”, – написали вони про реакцію темношкірого чоловіка на расистські жарти коміків про “Тараса-папуаса”. 

Невдовзі після публікації у телеграм-каналі “Катарсис”, Море почала отримувати погрози у мережі, а тому була змушена закрити сторінку в інстаграм. 

“Ти жирне у****не ч*о! Здохни, тварино”,  – писали дівчині невідомі у приватні повідомлення.  

Коментарі, які почали залишати під дописами Море в інстаграм. Фото: фейсбук-сторінка ayavnebesnemore

Море переконує, що нині почувається нормально та хвилюється лише, аби через скарги її профіль в інстаграм не заблокували. 

“Тепер є шанс, що мене на вулиці впізнаватимуть і якось таки в********* (поб’ють – ред.). Але це будуть не праві, патріоти чи ветерани, як вони себе називають — а загублені хлопці, які відмовляються думати”, – підсумувала блогерка. 

Нагадаємо, що ультраправий телеграм-канал “Катарсис” фігурував у моніторинговій доповіді центру прав людини ZMINA за перший квартал 2021 року: після телеефіру на “Магнолія ТВ” з українськими правозахисницями Людмилою Янкіною і Ніною Потарською та представником угруповання “Традиція і порядок” до Міжнародного дня жінок там (і на кількох інших телеграм-каналах) почали публікувати повідомлення образливого та погрозливого характеру про активісток.

На цьому телеграм-каналі також періодично публікують дані активістів та активісток, яким після цього починають погрожувати. Так, наприклад, влітку минулого року сталось із керівницею громадської організації “УкраїнаПрайд” Софією Лапіною. Вона отримала близько двохсот повідомлень, зокрема, з побажаннями смерті після того, як її дані оприлюднили адміністратори каналу. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter