Блінкен просить Україну не стати схожою на Росію

Дата: 14 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Держсекретар США Ентоні Блінкен наголосив, що Україні потрібно не лише перемогти РФ, а й здолати корупцію всередині країни, щоб не “стати схожою на Росію”.

Про це він сказав у своїй промові в Київському політехнічному інституті імені Ігоря Сікорського в межах візиту до української столиці 14 травня.

Ентоні Блінкен

Блінкен закликав українську владу до продовження реформ, щоб вони не лише ухвалювались, а й втілювались та мали відчутний вплив на життя людей.

“Це означає викорінення лиха корупції раз і назавжди. Перемога України на полі бою не дасть їй стати частиною Росії. Перемога у війні з корупцією не дасть Україні стати схожою на Росію”, – наголосив держсекретар.

Він підкреслив, що російський правитель Володимир Путін намагається використати корупцію, щоб посіяти розбрат в Україні, й попри помітні досягнення в боротьбі з нею “вісім із десяти українців усе ще вважають, що є закони, писані для еліт, і закони для інших”.

“Боротьба з корупцією має бути такою самою потужною, як і військовий опір України”, – сказав Блінкен, навівши серед прикладів такої оборони незалежні суди, вільні ЗМІ, антикорупційну інфраструктуру та проведення вільних і чесних виборів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter