Білоруському журналісту Андрію Александрову висунули обвинувачення

Дата: 24 Січня 2021
A+ A- Підписатися

Журналісту і медіаменеджеру Андрію Александрову висунули обвинувачення. За якою саме статтею звинувачують чоловіка наразі невідомо. Його адвокатка, Ольга Карпушонок перебуває під підпискою про нерозголошення.

Про це повідомляє видання “Пресклуб Білорусь”. 

Андрій Александров

За інформацією заступника міністра внутрішніх справ Геннадія Казакевича, щодо журналіста порушено справу за ч. 2 ст. 342 Кримінального кодексу Білорусі (організація та підготовка дій, що грубо порушують громадський порядок, або активна участь в них).

“Почуває Андрій себе добре, все необхідне у нього є, всього вистачає. Сусіди по камері цілком адекватні, умови нормальні”, – розповіла Ольга Карпушонок.

Нагадаємо, що Андрія Александрова та його дівчину Ірину Злобіну затримали 12 січня. Їх звинувачують у тому, що вони оплачували штрафи затриманих під час акцій протесту людей та відшкодовували вартість їх утримання в ізоляторах. Із серпня по листопад 2020 року вони сплатили 250 штрафів замість затриманих протестувальників. МВС Білорусі стверджує, що всі кошти, які використовувалися для сплати штрафів, пара отримувала з-за кордону.

Білоруські правозахисні організації оголосили Андрія Олександрова та Ірину Злобіну політичними в’язнями. Правозахисники наголошують, що збір добровільних пожертв громадян, а також представників білоруської діаспори та допомога в оплаті штрафів не мають нічого спільного з фінансуванням будь-якої протиправної діяльності та, відповідно, не є злочином.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter