Білоруського журналіста Александрова поставили на облік як особу, “схильну до екстремізму”

Дата: 04 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Журналіста і медіаменеджера Андрія Александрова та його дівчину Ірину Злобіну влада Білорусі визнала “особами, які схильні до екстремізму та деструктивних дій” та поставила їх на профілактичний облік. 

Про це повідомляє видання “Белсат”.

Андрій Александров

Тепер з Александровим та Злобіною проводитимуть регулярні бесіди “уповноважені для цього співробітники”.

Нагадаємо, що Андрія Александрова та його дівчину Ірину Злобіну затримали 12 січня 2020 року. Їх звинувачують у тому, що вони оплачували штрафи затриманих під час акцій протесту людей та відшкодовували вартість їх утримання в ізоляторах. Із серпня по листопад 2020 року вони сплатили 250 штрафів замість затриманих протестувальників. МВС Білорусі стверджує, що всі кошти, які використовувалися для сплати штрафів, пара отримувала з-за кордону.

Білоруські правозахисні організації оголосили Андрія Олександрова та Ірину Злобіну політичними в’язнями. Правозахисники наголошують, що збір добровільних пожертв громадян, а також представників білоруської діаспори та допомога в оплаті штрафів не мають нічого спільного з фінансуванням будь-якої протиправної діяльності та, відповідно, не є злочином.

Пізніше журналісту пред’явили обвинувачення, проте точний номер статті, яку йому інкримінують, невідомий.

У Білорусі тривають репресії проти журналістів та активістів, які відмовляються визнавати легітимність самопроголошеного президента Олександра Лукашенка.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter