Білоруські силовики затримали журналіста й письменника Северина Квятковського

Дата: 20 Січня 2022
A+ A- Підписатися

У Білорусі силовики затримали письменника та журналіста Северина Квятковського.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”. 

Северин Квятковський

48-річного чоловіка затримали після повернення з-за кордону, однак досі не зрозуміло, де саме це відбулось – у будинку рідних чи його власному помешканні.

За даними Euroradio, причиною затримання нібито став коментар, залишений у фейсбуку. Для проведення слідчих дій журналіста забрали до Пінська. 

Квятковський із середини 1990-х співпрацював із білоруськими недержавними ЗМІ, зокрема “Радіо Свобода”, “Наша Ніва” та іншими. Після початку масових протестів у 2020-му журналіст активно висловлювався на підтримку мітингувальників.

Квітковський не перший медійник, який співпрацював з “Радіо Свобода” та потерпає від переслідувань силовиків. Так, наприкінці минулого року іншому кореспонденту видання Олегу Грузділовичу висунули звинувачення за статтею про організацію і підготовку дій, що грубо порушують громадський порядок, або активну участь у них.

Йому загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

У грудні 2021-го Міністерство внутрішніх справ Білорусі внесло до списку “екстремістських формувань” інтернет-ресурси “Радіо Свобода”.   “Екстремістськими” оголосили також матеріали, які видання поширює у своєму телеграм-каналі та на ютубі.

Нагадаємо, що міжнародна організація “Репортери без кордонів” вважає Білорусь найнебезпечнішою країною для журналістів у Європі. Силовики регулярно проводять у країні масові обшуки в правозахисників та медійників.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter