Білоруська генпрокуратура не знайшла винних у смерті побитого тітушками мінчанина

Дата: 17 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Генеральна прокуратура Білорусі призупинили розслідування щодо смерті мінчанина Романа Бондаренка, якого у листопаді минулого року жорстоко побили у дворі багатоповерхівки люди в цивільному. 

Про це повідомили у відомстві. 

31-річний Роман Бондаренко загинув після того, як його жорстко затримали люди в цивільному, які прийшли зривати білоруські прапори та стрічки в його дворі.

Чоловіка затягли в автозак, де побили, а потім відвезли до відділку. Звідти він потрапив у лікарню вже непритомним з набряком мозку, закритою черепно-мозковою травмою, субдуральними гематомами, забоями та синцями. Медики провели операцію, однак не змогли врятувати його життя. 

Після смерті влада почала заявляти, що загиблий був напідпитку, коли його затримали, однак лікарі спростували це. Також МВС країни називало причиною побиття Бондаренка конфлікт з “небайдужими громадянами”.

Загибель сколихнула білоруське суспільство, а тому люди організували у дворі меморіал, який періодично зачищали силовики. 

За даними генеральної прокуратури республіки, слідчі не змогли знайти причетних до вбивства. 

Після смерті Бондаренка білоруські силовики затримали лікаря та журналістку Катерину Борисевич, які розповіли про його смерть. Кореспондентка видання TUT.by провела пів року у колонії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter