“Хто допоміг куму Путіна отримати трубу”: оприлюднили другу частину “плівок Медведчука”

Дата: 25 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Журналісти-розслідувачі проєкту Bihus.Info оприлюднили другу частину “плівок Медведчука”, на яких народний депутат, лідер “Опозиційної платформи – За життя” Віктор Медведчук нібито обговорює, як не дати Україні націоналізувати нафтопродуктопровід “Самара – Західний напрямок”.

Про це повідомляє “Детектор медіа”.

Джерело: kv.com.ua

Зокрема, в розслідуванні йдеться про перебирання контролю над українською частиною нафтопродуктопроводу у 2015 році.

На основі запису журналісти припускають, що Медведчук причетний до повернення трубопроводу під контроль російської “Транснефти” попри рішення Вищого господарського суду України. Після цього об’єкт передали зареєстрованій у Швейцарії приватній компанії International Trading Partners, яку контролював нинішній однопартієць Медведчука нардеп Тарас Козак. Сам Медведчук спростовує причетність до компанії.

Також на плівках нібито Медведчук згадує “керівника в Києві” та “головного”, але жодних прізвищ не називає. Журналісти припускають, що йтися може про п’ятого президента України Петра Порошенка, який нібито знав про передання трубопроводу.

Останній у коментарі Bihus.Info заперечив співпрацю з Медведчуком у будь-яких справах, окрім звільнення заручників, і звинуватив журналістів у брехні.

Також автори розслідування припускають, що частину дизелю, який залишався в трубопроводі після його переходу під контроль Медведчука, у 2016 році закупило Міністерство оборони України. Станом на сьогодні жодних коментарів відомство щодо цього не давало.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Медведчук, якого підозрюють у держзраді, назвав “провокацією фабрики фейків” публікацію плівок Bihus.Іnfo, згідно з якими він нібито вів перемовини з бойовиками ОРДЛО.

Обвинувачуваний назвав “сфальсифікованими” розмови, які чути на записі. Водночас він підтвердив, що дійсно вів перемовини з бойовиками ОРДЛО, оскільки його на це начебто вповноважили спершу в.о. президента Олександр Турчинов, а потім п’ятий президент України Петро Порошенко.

Нагадаємо, що генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри в державній зраді народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку, власнику санкційних проросійських телеканалів NewsOne, ZIK та “112 Україна” 11 травня. Також їх підозрюють у допомозі Росії в підривній діяльності проти України шляхом ведення інформаційної війни та сприянні “націоналізації” майна України окупантами в Криму. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter