Медведчук назвав “провокацією фабрики фейків” публікацію плівок Bihus.Іnfo

Дата: 21 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Народний депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Віктор Медведчук, якого підозрюють у держзраді, назвав “провокацією фабрики фейків” публікацію плівок Bihus.Іnfo, згідно з якими він нібито вів перемовини з бойовиками ОРДЛО.

Такий коментар він надав журналістам 21 травня під будівлею Київського апеляційного суду, де розглядалися апеляційні скарги прокуратури та захисту нардепа на обраний йому судом першої інстанції запобіжний захід, пише “Детектор медіа”.

Джерело: pravda.com.ua

Обвинувачуваний назвав “сфальсифікованими” розмови, які чути на записі.

Водночас він підтвердив, що дійсно вів перемовини з бойовиками ОРДЛО, оскільки його на це начебто вповноважили спершу в.о. президента Олександр Турчинов, а потім п’ятий президент України Петро Порошенко.

Я офіційно був уповноважений на ведення цих переговорів Турчиновим і Порошенком і пізніше був уповноважений і Тристоронньою контактною групою і СБУ, яка надала мені статус спецпредставника з гуманітарних питань у ТКГ”, – наводить слова Медведчука “Українська правда”.

Також голова політради ОПЗЖ розповів, що вів перемовини й щодо економічних питань, зокрема “принципових домовленостей щодо поставок електроенергії в Україну, і такий договір владою був підписаний і заключений”.

Медведчук розповів, що зустрічався з Порошенком з 2014 до 2018 року, поки вони “не розійшлися в поглядах щодо обміну утримуваними особами”.

Нардеп заперечив обвинувачення на свою адресу, що він міг передавати Росії секретну інформацію про підрозділи ЗСУ, про що, зокрема, свідчать матеріали його підозри.  

Він сказав, що мав доступ до матеріалів усіх форм секретності до 2004 року, коли працював главою Адміністрації президента Леоніда Кучми, а потім ніколи не був допущений до подібних даних і зараз також не має доступу до державної таємниці.

Записи розмов нібито Медведчука, які вказують на зв’язки політика з високопосадовцями РФ, терористами ОРДЛО та адміністрацією п’ятого президента України Петра Порошенка, Bihus.Info оприлюднив 17 травня 2021 року.

Пресслужба партії Порошенка “Європейська солідарність” заявила, що записи є фальшивкою і чорним піаром з боку Офісу президента.

Нагадаємо, що генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри в державній зраді народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку, власнику санкційних проросійських телеканалів NewsOne, ZIK та “112 Україна” 11 травня. Також їх підозрюють у допомозі Росії в підривній діяльності проти України шляхом ведення інформаційної війни та сприянні “націоналізації” майна України окупантами в Криму.  

13 травня відбулося засідання щодо обрання запобіжного заходу Медведчуку, його відправили під цілодобовий домашній арешт.

Якщо провина політика за всіма інкримінованими злочинами буде доведена, йому загрожує до 15 років в’язниці. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter