Бібліотеку контенту “Медіа Групи Україна” Ріната Ахметова запланували продати або передати в оренду

Дата: 22 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Бібліотеку контенту “Медіа Групи Україна” (МГУ) Ріната Ахметова планують продати або передати в оренду, однак бренди медіахолдингу “абсолютно не підлягають ані продажу, ані оренді”.

Про це повідомила директорка з комунікацій System Capital Management (SCM) Наталія Ємченко у фейсбуку.

Директорка з комунікацій System Capital Management (SCM) Наталія Ємченко. Джерело: фейсбук-сторінка Ємченко

Вона сказала, що МГУ має величезну бібліотеку контенту, що містить шоу, серіали, інформаційний та спортивний архіви, ІТ-системи технологічних проєктів (Oll.tv), а також величезну базу техніки та обладнання. 

Оскільки все це не можна нікому передавати безоплатно, бо це може вважатися впливом на медіа, в медіахолдингу ухвалили рішення частину вказаного продати, частину здати в оренду, уточнила Ємченко.

Це робитиметься на умовах ринку, сказала вона. За рівних умов перевагу віддадуть колишнім співробітникам МГУ, якщо хтось із них вирішить “почати щось своє”.

“Нижче ринку не можемо (бо закон), а ось право “першої ночі” – за ними, безумовно. І з нашого боку це ще одна можливість обійняти й підтримати людей, яких безмірно поважаємо”, наголосила речниця.

Бренди МГУ абсолютно не підлягають ані продажу, ані оренді, оскільки, за словами Ємченко, “появу наших брендів в ефірі, будь-якому, буде сприйнято і глядачами, і ринком, і спільнотою однозначно – що ми знову в ефірі”.

Але, за її словами, рішення щодо виходу з медіабізнесу в Україні, яке ухвалив і оголосив Ахметов, виконується його бізнесом “повністю і без будь-яких вагань”.

Ємченко уточнила, що, по суті, МГУ вже немає, “ліцензії здано, журналісти завершили свою роботу в нас, новий контент не виробляється з 11 липня”.

Нагадаємо, що 7 липня 2022 року Ахметов ухвалив рішення щодо виходу з медіабізнесу. Бізнесмен зазначив, що воно продиктоване набранням чинності Закону “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

14 липня “Медіа Група Україна” подала до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення заяву щодо анулювання ліцензії телеканалів.

На сторінці інвестиційної групи SCM, яка володіє “Медіа Групою Україна” уточнили, що державі передадуть лише ліцензії на мовлення, але не активи. Йдеться про техніку та інше обладнання, про бібліотеку, інтелектуальні права та права на бренди, зокрема “Україна”, “Україна 24”, “Сьогодні”.

21 липня Нацрада з питань телебачення і радіомовлення анулювала 14 ліцензій медійних компаній бізнесмена.

Детальніше про причини та наслідки виходу “Медіа Групи України” з медійного простору читайте в матеріалі ZMINA

Вихід Ахметова з медіабізнесу: шантаж, провокація, “скидання” збиткового бізнесу чи початок деолігархізації?

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter