Безпритульні собаки в Маріуполі розривають хаотичні поховання містян

Дата: 23 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Маріуполі безпритульні собаки почали розривати хаотичні поховання містян, які загинули під час російських обстрілів міста. 

Про це повідомили в Маріупольській міській раді. 

Поховання на вулиці в Маріуполі. Фото: телеграм-канал Tsaplienko

Ситуацію з безпритульними собаками спостерігають, зокрема, у Приморському районі міста.

“Ось так окупанти та колаборанти дбають про пам’ять загиблих у цій війні. Це зневага до самих загиблих маріупольців. Окрім цього, така недбалість може призвести до спалаху інфекції. В деяких районах та кварталах навіть і не приступали до ексгумації тіл”, – кажуть у міськраді.

Досі неможливо встановити точну кількість загиблих у Маріуполі людей, однак, за оцінками місцевої влади, йдеться про понад два десятки тисяч людей. Чимало з них залишилося під завалами, які росіяни, щоб приховати свої злочини, зносять переважно без ексгумацій. 

Дедалі більше імпровізованих кладовищ почало з’являтись у Маріуполі влітку, коли окупанти змінили правила й поховання за ними стало коштувати занадто дорого. Поховати загиблих можна й безоплатно, однак для цього рідним треба відстояти чергу, привезти тіло до імпровізованого “моргу” біля торговельного центру, а потім на камеру розповісти, що людину вбили українські військові. 

Нагадаємо, що поблизу Маріуполя завдяки супутниковим знімкам уже вдалося знайти щонайменше три масових поховання: у Мангуші, Виноградному та Старому Криму. Довжина деяких траншей сягає більш ніж 200 метрів.

Перша новина про появу братської могили в Маріуполі датується 10 березня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter