Окупанти готують у Маріуполі підроблення свідчень місцевих про те, що “місто знищили українські військові”

Дата: 16 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Російські окупанти готують у Маріуполі підроблення свідчень місцевих про те, що місто нібито знищили українські військові. Так, окупаційна влада оголосила про початок виплати компенсацій за зруйноване майно та загиблого члена родини. Однак, щоб їх отримати, треба в заяві зазначити, що “руйнування та вбивства – справа рук української армії”. 

Про це в телеграмі написав радник мера Маріуполя Петро Андрющенко. 

Маріуполь. Фото: Слово і діло

За інформацією Андрющенка, за житло обіцяють компенсацію в 500 тис. рублів (орієнтовно 6 тис. доларів США), за загиблого члена родини – 3 млн рублів (орієнтовно 33 тис. доларів США).  

Реєстрацію заяв на компенсацію проводять у приміщенні школи №9. Однак під час подання власноруч складеної письмової заяви маріупольці мають обов’язково зазначити, що майно “знищили українські військові”, а близьких “убила українська армія”, пише радник мера.

Він додає, що в разі відсутності або відмови від такої позначки окупанти повідомляють, що жодної компенсації не буде:

“З урахуванням психологічного тиску та стану інформаційної блокади маріупольці в надії подають заяви з відповідними примітками. У підсумку росія отримує десятки тисяч власноруч складених письмових “свідчень” про “звірства української армії”. Які має використати для впливу на міжнародну думку, зокрема із широким розголосом через пропагандистські медіаканали, що продовжують свою діяльність на території країн  ЄС”. 

Андрющенко вважає, що в реальності проведення подібної компенсації неможливе:

“Лише на виконання цих обіцянок маріупольцям росія має витратити не менш 2,5 млрд доларів США. Що в поточному стані економіки росії неможливо”.

Нагадаємо, що окупанти готують масштабну дезінформаційну кампанію за участю батьків і дітей, яких депортували до Росії та окупованого Донецька. Так, росіяни планують записувати “свідчення”, що сім’ї маріупольців розлучили нібито українські військові. Цільова аудиторія такого “контенту” – міжнародна спільнота.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter