Окупанти готують масштабну дезінформаційну кампанію за участі дітей – радник мера Маріуполя

Дата: 14 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Окупанти готують масштабну дезінформаційну кампанію за участі батьків і дітей, яких депортували до Росії та окупованого Донецьку. Так, росіяни планують записувати “свідчення”, що сім’ї розлучили нібито українські військові. Цільова аудиторія такого “контенту” – міжнародна спільнота.

Про це у телеграмі написав радник мера Маріуполя Петро Андрющенко. 

Фото: Мстислав Чернов

За інформацією Андрющенка, погрожуючи назавжди розлучити з дітьми, батьків примушують записувати відеозвернення зі “свідченнями”, що їхні сім’ї роз’єднали українські військові, зокрема бійці “Азову”. І нібито саме вони завадили воз’єднанню батьків з дітьми, які перебували у лікарнях.

Після цього, зазначив радник мера, росіяни планують “другу серію”, де вони покажуть, що “знайшли та повернули” дітей батькам.

Андрющенко закликав не вірити подібним відео:

“Всі вони зроблені шантажом під примусом та є ще однією цинічною вигадкою російського ІПСО. Звертаємо увагу, що все подібне є прямим зловживанням та ще одним віськовим злочином Росії. Батьки дітей знаходяться досі в окупованому Маріупольському районі, тому не мають можливості протидіяти окупанту в психологічному тиску”.

Нагадаємо, що Україна наразі веде перемовини стосовно евакуації 60 людей з комбінату “Азовсталь” в Маріуполі – важкопоранених та медиків. Крім того, родичі захисників “Азовсталі” закликали Китай допомогти з екстракцією українських військових із Маріуполя.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter