“Баба робоча, як корабельна сосна”: очільників “Слуги народу” закликають піти у відставку через сексизм

Дата: 24 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Очільника партії “Слуга народу” Олександра Корнієнка і голову фракції президентської партії у Верховній Раді Давида Арахамію закликають піти у відставку після того, як вони обговорювали зовнішність своєї колеги  Ірини Аллахвердієвої.

Про це повідомляють “Букви”.

"Баба робоча. Як корабельна сосна. До президента її заведеш, ти побачиш. він підстрибне. викурить всі айкоси. Скаже "баба так. Баба так баба"

"Баба робоча, взагалі. Як корабельна сосна"Нічого особливого, просто керівництво "Слуги народу" Арахамія і Корнієнко обговорювали свою колегу по фракції Ірину Аллахвердієву:К: Алахвердієва – взагалі красуня.А: Так.К: Така піддута. звичайно, трошки. Тюнінг too much. Загалом баба робоча, взагалі. Як корабельна сосна. Вона тут отху?рить триста зустрічей за чотири місяці. І виграє. Вона така вживу. Енергетика.А: Енергії багатоК: Ну ти до президента її заведеш, ти побачиш. він підстрибне. викурить всі айкоси. Скаже "баба так. Баба так"..?: НикВестиhttps://bykvu.com/ua/bukvy/baba-rabochaja-prezident-azh-podprygnet-pojavilos-video-kak-lidery-slug-naroda-obsuzhdajut-deputata-frakcii/

Опубліковано Букви Вівторок, 23 червня 2020 р.

Розмова між Корнієнком та Арахамією, під час якої вони обговорювали зовнішність депутатки, відбулась у Миколаєві. Її записали на мікрофони журналісти, що стояли поруч. Думаючи, що камери вимкнено й звук не пишеться, Корнієнко заявив, що їхня колега Ірина Аллахвердієва – “баба робоча, як корабельна сосна”, і “взагалі красуня”.

“Ну ти до президента її заведеш, ти побачиш. Він підстрибне, викурить усі айкоси. Скаже: “Баба так, баба так”, – підсумував Корнієнко.

Згодом Корнієнко попросив вибачення на власній сторінці у фейсбуку за “фривольні слова” та заявив, що запис змонтовано, а слова вирвано з контексту. 

Розумію, що багатьох обурила розповсюджена телеграм-каналами наша розмова з Давидом Арахамією у Миколаєві. Тому змушений…

Опубліковано Олександр Корнієнко Вівторок, 23 червня 2020 р.

“Я розумію, що деякі фривольні слова могли образити людей, особливо жінок. За що я від себе і від імені Давида [Арахамії] перепрошую”, – написав він.

Однак під постом почали з’являтися десятки коментарів від обурених поведінкою нардепів людей. 

Відомо, що українські політики не гребують сексистськими висловлюваннями. Так, нардеп Олександр Дубінський обирав помічниць за зростом, а міському голові Харкова Геннадію Кернесу “не сподобалася” зачіска депутатки Марії Мезенцевої. Щоб побороти сексизм у висловлюваннях посадовців, активістки запустили кампанію “Сексизм-патруль”, у межах якої розповідають про дискримінаційні висловлювання. 

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський разом з уповноваженим з ґендерних питань Запорізької обласної ради Владиславом Марченком та народним депутатом України Максимом Бужанським стали лауреатами антипремії за сексизм “Це яйце!” наприкінці минулого року. Зеленський отримав свою відзнаку за дискримінаційне висловлювання щодо жінок під час виступу на найбільшому у світі кампусі стартапів “Station F” у Франції. Тоді Зеленський назвав українок одним із “брендів” країни.

Детальніше про лауреатів премії ви можете почитати тут

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter