Apple відкрила доступ до даних про пересування для боротьби з поширенням COVID-19

Дата: 15 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Компанія Apple випустила інструмент аналізу даних Apple Maps, який допоможе службам охорони здоров’я світу проаналізувати, як користувачі пересуваються під час пандемії коронавірусу.

Про це йдеться в заяві компанії від 14 квітня.

“Apple випустила інструмент для аналізу тенденцій даних пересування від Apple Maps, щоб підтримати ефективну роботу, проведену в усьому світі, для пом’якшення поширення COVID-19”, – йдеться в заяві.

У компанії вважають, що такі дані про мобільність населення можуть бути корисними місцевим органам влади та органам охорони здоров’я, а також використані як фундамент для нової публічної політики, показуючи зміну кількості людей, які їздять в автомобілях, гуляють або пересуваються громадським транспортом у своїх громадах.

В Apple запевнили, що мапи не пов’язують даних мобільності з ID користувача і компанія не зберігає історій, де був користувач.

“Використовуючи зведені дані, зібрані з Apple Maps, новий вебсайт зазначає тенденції мобільності для великих міст і 63 країн чи регіонів. Інформація генерується за допомогою підрахунку кількості запитів, надісланих на Apple Maps за вказівками. Потім набори даних порівнюються, щоб показати зміну кількості людей, які їздять в авто, ходять пішки або їздять громадським транспортом у всьому світі”, – йдеться в заяві. 

В Apple кажуть, що конфіденційність вбудована в основу мап від початку і дані, зібрані на картах, зокрема пошукові терміни, маршрутизація навігації та інформація про трафік, пов’язані з випадковими ідентифікаторами, які постійно скидаються. Тож Apple не має профілю рухів та пошуків користувача, що дозволяє мапам отримати корисну інформацію, захищаючи конфіденційність користувачів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter