“Апеляційний суд” залишив кримського політв’язня Олександра Тарапона в колонії на 2,5 роки за “фейки” щодо військових окупаційної армії

Дата: 18 Січня 2023
A+ A- Підписатися

17 січня відбувся розгляд апеляційної скарги на незаконний вирок стосовно мешканця Алушти Олександра Тарапона, який отримав 2,5 роки колонії в справі про “фейк” стосовно окупаційної армії за ст. 207.3 Кримінального кодексу РФ. 

Про це інформує Кримська правозахисна група

Олександр Тарапон

Незаконна “суддя” так званого “Верховного суду” Надія Ігорівна Школьна залишила “чинним” незаконний вирок у вигляді двох з половиною років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Нагадаємо, 21 жовтня незаконний “суд” у тимчасово окупованій Алушті призначив Олександру Тарапону покарання у вигляді двох років та шести місяців позбавлення волі в колонії суворого режиму. Його судили за розклеювання листівок “Vоєнний злочинець” про свояка, який є російським військовим – учасником війни РФ проти України.

У Криму та Севастополі продовжують переслідувати тих, хто виступає проти вторгнення Росії в Україну. За дев’ять місяців російські суди в Криму розглянули понад 200 адміністративних справ щодо “дискредитації” окупаційної армії.

Наприкінці грудня зʼявилися дані, що Олександра Тарапона протиправно етапували до Росії. Станом на 13 грудня бранець Кремля перебував в Астрахані, звідки його мали етапувати до фінального місця відбування покарання – Махачкали (Дагестан, Російська Федерація).

Родина Тарапона повідомляє, що з ним важко зв’язатися: фактично половина листів не доходять як до Олександра, так і до родини.

Крім цього, як інформує Офіс Кримської платформи, незаконно ув’язненому належним чином не надають медичної допомоги, а всі хвороби лікують одними й тими ж ліками.

Як відомо, 4 березня 2022 року Путін підписав закон, що передбачає кримінальну відповідальність за “фейки” щодо дій окупаційних військовослужбовців. Закон доповнює Кримінальний кодекс РФ статтею 207.3, що запроваджує покарання за поширення “свідомо неправдивої інформації про діяльність збройних сил РФ” і за “дискредитацію використання російських військ”.

Санкція статті – від штрафу (у розмірі до півтора мільйона рублів) до позбавлення волі на строк до 15 років. Цей закон було ухвалено дуже швидко. Про внесення до парламенту поправок, якими передбачено термін за “фейки про російську армію”, стало відомо 2 березня. Держдума й Рада федерації схвалили поправки 4 березня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter