В окупованому Криму до 2,5 років колонії засудили українця за листівки з “дискредитацією збройних сил РФ”

Дата: 22 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися
В окупованому Криму до 2,5 років колонії суворого режиму засудили мешканця Алупки Олександра Тарапона. Чоловіка обвинувачено за статтею про “дискредитацію збройних сил РФ”. Це перший випадок, коли за подібними звинуваченнями людину позбавили волі, раніше за статтею “про дискредитацію” суди лише накладали штрафи.
 
Про це повідомили у представництві Президента України в АРК.
 
Олександр Тарапон / фото Представництва президента в АР Крим
Окупаційний суд Алушти виніс незаконний вирок громадянинові України Олександру Тарапону за нібито “публічне поширення завідомо неправдивої інформації про використання збройних сил РФ” (207.3 КК РФ) — 2,5 року позбавлення волі в колонії суворого режиму”, — йдеться у повідомленні.

Окупаційний “суддя” присудив Тарапону на пів року більший термін, ніж вимагав “прокурор”. Під час оголошення незаконного вироку він сказав, що “до такого результату призвела позиція” обвинуваченого у цій у справі.

Упродовж усієї окупації Криму та ще до псевдореферендуму мешканець Алушти Олександр Тарапон активно протидіяв російській пропаганді. Після початку повномасштабного вторгнення чоловік розклеював листівки в селі, де жив родич його дружини — російський військовий. На листівках був підпис “Тут живе Vоєнний злочинець, вбивця дітей”. Його затримали в ніч на 31 березня 2022 року.

Дружина Олександра Адель після початку повномасштабного вторгнення надавала безкоштовну психологічну підтримку українцям, які перебували в зоні бойових дій.

Зазначається, що це — перший відомий випадок притягнення саме до кримінальної відповідальності за нібито “дискредитацію ЗС РФ” в окупованому Криму. До цього окупаційні суди присуджували штрафи за статтею 20.3.3 КпАП РФ — відомо про 142 незаконні адміністративні стягнення в окупованому Криму.

Нагадаємо, у тимчасово окупованій Керчі російські силовики затримали 30-річну місцеву мешканку за побажання у телеграм-чаті смерті військовим РФ, які беруть участь у війні в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter