Росіяни незаконно етапували з Криму засудженого за листівки “Vоєнний злочинець” громадянина України

Дата: 14 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Жителя Алушти Олександра Тарапона, якого засудив незаконний “суд” у тимчасово окупованому Криму за розклеювання листівок “Vоєнний злочинець” (“Vоенный преступник”), протиправно етапували до Росії.

Про це інформує Представництво президента України в АРК із посиланням на родичів кримчанина.

У повідомленні йдеться, що станом на 13 грудня бранець Кремля перебував в Астрахані, звідки його мали етапувати до фінального місця відбування покарання – Махачкали (Дагестан, Російська Федерація). 

19 грудня має відбутися розгляд апеляційної скарги на вирок російського суду в Алушті щодо Олександра Тарапона.

Представництво президента України в АРК засудило кримінальне переслідування громадянина України Російською Федерацією та його незаконне переміщення на територію держави-окупанта. Відомство назвало останнє грубим порушенням Женевських конвенцій. Репресії та переслідування українських громадян в окупованому Криму мають негайно припинитися, що неможливо без деокупації Кримського півострова. 

21 жовтня незаконне формування, що називає себе “судом”, у тимчасово окупованій Алушті призначило Олександру Тарапону покарання у вигляді двох років та шести місяців позбавлення волі в колонії суворого режиму. Його судили за розклеювання листівок “Vоєнний злочинець” про свояка, який є російським військовим – учасником війни РФ проти України.

У Криму та Севастополі продовжують переслідувати тих, хто виступає проти вторгнення Росії в Україну. За дев’ять місяців російські суди в Криму розглянули понад 200 адміністративних справ щодо “дискредитації” окупаційної армії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter