Апеляційний суд США поновив позов чоловіка, дитяче фото якого використали для обкладинки альбому гурту Nirvana

Дата: 23 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

У США федеральний апеляційний суд поновив позов Спенсера Елдена, який звинувачує рок-гурт Nirvana в поширенні “дитячої порнографії” через те, що його дитяче фото використали на обкладинці альбому “Nevermind” 1991 року.

Про це йдеться в рішенні суду та повідомляє Associated Press.

Спенсер Елден тримає обкладинку альбому Nevermind зі своєю світлиною. Джерело: Х (Twitter)

Зазначається, що Спенсер Елден, чиє дитяче фото зображено на обкладинці музичного альбому, подав до суду на Nirvana у 2021 році. У позові йдеться, що він зазнав “постійної шкоди”, оскільки гурт отримав прибуток від його зображення під водою в басейні, де він хапається за доларову купюру на риб’ячому гачку.

Позивач вважає, що це зображення порушує федеральне законодавство про розповсюдження дитячої порнографії. Також він стверджує, що його батьки ніколи не підписували дозволу на використання фотографії.

Апеляційна колегія встановила, що кожна повторна публікація зображення “може становити нову особисту травму” з новим терміном давності, і послалася на появу зображення на перевиданні книги “Nevermind” до 30-річчя у 2021 році.

Нагадаємо, у січні минулого року окружний суд Каліфорнії (США) відхилив позов Елдена до гурту Nirvana, чиє дитяче фото використали на обкладинці альбому Nevermind 1991 року.

У позові Елден стверджував, що чотиримісячною дитиною він не міг дати дозвіл на використання свого зображення на обкладинці другого студійного альбому гурту. Його законні опікуни також не давали згоди на використання фото, стверджує він.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter