Суд у США відхилив позов чоловіка, дитяче фото якого використали для обкладинки альбому гурту Nirvana

Дата: 04 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Окружний суд Каліфорнії (США) відхилив позов до гурту Nirvana Спенсера Елдена, чиє дитяче фото використали на обкладинці альбому Nevermind 1991 року.

Водночас суддя дозволив чоловіку внести зміни до позовних документів, пише видання Spin.

Спенсер Елден тримає обкладинку альбому Nevermind зі своєю світлиною. Джерело: Twitter

Чоловік позивався до тих, хто займався дизайном платівки, вимагаючи компенсації “за розповсюдження дитячої порнографії”.

Зі свого боку юристи гурту заявляли, що Елден протягом тридцяти років отримував вигоду зі своєї популярності. Американець навіть зробив собі тату з назвою альбому, який розійшовся тиражем понад 30 мільйонів копій.

Юристи гурту наголосили на тому, що термін давності за позовом минув понад десять років тому. Ба більше – справа не стосується дитячої порнографії, переконані вони.

Нагадаємо, що в позові Елден стверджував, що чотиримісячною дитиною він не міг дати дозвіл на використання свого зображення на обкладинці другого студійного альбому гурту. Його законні опікуни також не давали згоди на використання фото, стверджує він.

Обкладинка альбому, на якій маленький хлопчик пливе в басейні за доларом, причепленим до риболовного гачка, стала широко впізнаваною у світі. Зазвичай її сприймають як вияв критики капіталізму, однак з цим трактуванням не згоден адвокат Елдена. Захисник чоловіка вважає, що паперова купюра в кадрі змушує дитину виглядати “як секс-працівник”.

У позові Елден вимагав по 150 тисяч доларів компенсації від учасників гурту Дейва ГролаКріста Новоселича, вдови фронтмена Курта Кобейна Кортні Лав, керівників майном Кобейна, фотографа Кірка Веддлі, художнього керівника Роберта Фішера та кількох звукозаписних компаній.

Також чоловік сподівався домогтися судової заборони на розповсюдження обкладинки. 

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter