Антикорупційна активістка заявляє, що на замовлення СБУ про неї знімають фільм-дискредитацію

Дата: 12 Травня 2017
A+ A- Підписатися

Олександра Устінова, яка працює у Центрі протидії корупції, заявляє, що за нею та за її будинком стежать особи, які на замовлення СБУ знімають про неї фільм з метою дискредитації.

Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбук.

“Відразу після вчорашнього судового засідання, де ми розмазали СБУшників за засекречення декларацій, активізувалися їхні шавки, які цькували мене в аеропорту, а до цього переслідували Vitaliy Shabunin”, – написала вона.

Крім того, вчора близько 19 години молодики з посвідченнями правоохоронців, які вони показали консьєржці, прийшли у під’їзд будинку Олександри і “нишпорили” біля дверей її квартири.

“Мій хлопець, який був вдома на лікарняному, почув це вошкання і вийшов запитати, що вони шукають, але “журналісти-розслідувачі” втікли”, – написала Устінова.

Раніше Устінова писала, що молодики з посвідченням “журналістів-розслідувачів” знімали її в аеропорту 7 травня, коли вона летіла на відпочинок до Шрі-Ланки.

Вона вважає, що тепер з’явиться друга серія фільму про Центр протидії корупції, яка розказуватиме про її нібито розкішне життя.

Вона також згадує, що у Борисполі молодики, що її знімали, сказали щось типу “це вам не свинку-Пеппу під ВР водити”.

На думку Олександри, це доводить, що дискредитаційні фільми мають замовника в найвищих кабінетах влади.

“ЦПК після Майдану провів більше 100 різних вуличних акцій та протестів. Але найбільше задів наш останній парад аудиторів НАБУ – коли ми вийшли під Раду перевдягнені в лижних інструкторів, спанжбобів, чебураху та… свінку Пеппу!”, – наголошує Устінова.

Нагадаємо, під будинком голови організації “Центр протидії корупції” Віталія Шабуніна 9 квітня пройшов пікет, в організації якого він звинувачує керівництво СБУ

Виконавцем акції, за словами Шабуніна, був діючий керівник управління СБУ із захисту національної державності Роман Матковський. 

В СБУ натомість кажуть, що не влаштовували жодних мітингів під вікнами активіста Віталія Шабуніна.

Колишній боєць АТО Георгій Турчак підтвердив Всеукраїнському громадському об’єднанню “Автомайдан”, що співробітники СБУ організовували пікет під помешканням антикорупційного активіста. 

У Центрі протидії корупції пов’язують пікет з позовом до суду на СБУ. Активісти організації публічно вимагають оприлюднення е-декларацій співробітників СБУ. Керівництво СБУ оголосило інформацію про статки своїх працівників державною таємницею. Воно вважає, що розголошення такої інформації може завдати їм непоправної шкоди. 

Активісти “Автомайдану” вважають, що у співробітників СБУ “є що приховувати після десятків років кришування контрабанди в країні, нелегального видобутку корисних копалин тощо”. У своїй заяві вони посилаються на журналістське розслідування про майно першого заступника голови СБУ Павла Демчини. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter