Американського актора Кріса Нота звинуватили у зґвалтуванні дві жінки

Дата: 17 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Двоє жінок звинуватили американського актора Кріса Нота, відомого за серіалом “Секс та місто”, у сексуальному насильстві. Той, за їхніми словами, зґвалтував їх у 2004-му та 2015 році. 

Про це повідомляє видання The Hollywood Reporter. 

Кріс Нот. Фото: Joel C Ryan/Invision/AP

Жінки, яких журналісти представили як Лілі та Зої, звернулись до редакції видання з різницею у декілька місяців. 31-річна Лілі, яка зараз працює журналісткою, розповіла, що попри багаторічну роботу з психологом спогади про випадок, що трапився з нею, почали повертатись після хвилі новин про нові ролі Нота. Через це ж, як переконує інша ймовірна постраждала, до редакції звернулася й вона. 

Перший випадок, у якому звинувачують актора, трапився, за словами 40-річної Зої, 2004 року. Тоді вона тільки переїхала до Лос-Анджелеса та працювала у компанії, з якою співпрацював Нот та низка інших відомих акторів. 

“Він проходив біля мого столу і фліртував зі мною. Він якимось чином дістав мій номер із довідника і залишав повідомлення на моєму робочому телефоні”, – розповідає жінка. 

Тодішня керівниця Зої, якій та розповіла про зґвалтування наступного ж дняі Жінка не надала історії розголосу на прохання Зої, підтвердила, що чула “кокетливі” повідомлення, однак зізналась, що тоді ситуація здалась їй дивною, а не тривожною. 

“Це був пік “Сексу та місто”. Він був для нас як бог”, – каже вона.

Нот мешкав у Нью-Йорку, проте одного разу покликав Зої разом з подругою до басейну у Західному Голлівуді, де у нього була квартира. У якийсь момент чоловік відійшов додому, аби зателефонувати, а потім попросив дівчину принести йому книгу, яку забув. 

Коли Зої увійшла до квартири, то, за її словами, Нот поцілував її, на що вона відповіла йому “необережним поцілунком”, але одразу ж сказала, що повернеться до подруги. Далі актор, переконує дівчина, притягнув її до себе, відвів до ліжка та почав ґвалтувати. На благання зупинитися чи хоча б надіти презерватив, Нот, за словами постраждалої, почав сміятися з неї. 

Після дівчина пішла до подруги, яка мешкала у цьому ж будинку, аби змити кров з сорочки. Разом з нею там була ще одна подруга, але жодній з них вона про випадок розповісти не наважилась. Про зґвалтування дізнались вже у лікарні, куди подруги відвезли дівчину. Поліцейським про особу ґвалтівника та не повідомила, адже боялась розголосу та наслідків. 

Кріс Нот і його дружина Тара Вілсон. Фото: Stefanie Keenan/Getty Images

Через декілька років Зої звернулась до психолога з центру допомоги, де цей факт підтвердили журналістам. Дівчина говорить, що намагалась поховати спогади. 

Щодо другого випадку, в якому звинувачують Нота, то він, ймовірно, трапився 2015 року у Нью-Йорку. Лілі, яка працювала офіціанткою у нічному клубі, була фанаткою на той момент 60-річного актора, а тому погодилась на зустріч з ним у ресторані. Заклад, до якого той запросив її, був місцем, де знімали серіал “Секс та місто”. 

Коли дівчина прийшла на зустріч, то кухня ресторану була зачинена, а тому вони пили вино у барі. Лілі говорить, що погодилась піти до квартири актора, який запропонував дегустацію віскі з власної колекції:

“Я не була дуже сексуально активною, не була дикою і божевільною. Я подумала, що ми будемо пити віскі та поговоримо про його акторську кар’єру. Це звучить так дурно (зараз. – Ред.)”. 

У квартирі вони слухали музику, розглядали книги, а після того як Нот поцілував Лілі, він, за її словами, стягнув з себе штани та спочатку примусив її до орального сексу, а потім зґвалтував. 

“Я трохи плакала, коли це сталося… Я почувала себе жахливо. Цілком опоганеною. Усі мої мрії про зустріч із зіркою, яку я любила довгі роки, були зруйновані”, – говорить вона. 

Ресторан у Нью-Йорку, до якого Нот покликав Лілі. Фото: Rob Young

Дівчина викликала таксі та невдовзі розповіла подрузі про те, що сталось, однак заявляти у поліцію не стала. 

Подруга Лілі говорить, що потім чула голосове повідомлення, яке залишив Нот дівчині: “Там було: “Привіт, сподіваюся, ти не сприйняла вчорашній вечір як щось погане. Нам було весело. Просто хочу переконатися, що ти не сприйняла це неправильно”.

Сама Лілі говорить, що Нот залишив повідомлення зі словами: “Я добре провів час і був би дуже вдячний, якби ти не розмовляла зі своїми подругами. Якби ми могли залишити це між нами, було б чудово”. Також він пропонував ще одну зустріч. 

Актор Кріс Нот, з яким поспілкувались журналісти, звинувачення відкинув, переконуючи, що ніколи не переходив межу, якщо йому говорили “ні”: 

“Звинувачення проти мене від людей, яких я зустрів роки, навіть десятиліття тому, категорично хибні. Ці історії могли статися 30 років тому або 30 днів тому – “ні” завжди означає “ні”, це та межа, яку я не переступав. Зустрічі проходили за обопільною згодою. Складно не ставити питання про час появи цих історій. Я не знаю точно, чому вони спливли зараз, але я точно впевнений: я не ґвалтував цих жінок”.

Нагадаємо, що восени народний артист України й викладач Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. Івана Карпенка-Карого Володимир Талашко написав заяву на звільнення за власним бажанням. Сталось це після того, як щонайменше шестеро дівчат звинуватили його у домаганнях. Одна з них розповідала, що імітувала втрату свідомості, щоб налякати актора та втекти.

Соціологічні дослідження показують, що 13% українців особисто знають когось, хто став жертвою сексуальних домагань. Водночас трохи менше ніж половина жертв харасменту, серед яких значно переважають жінки, не зверталися по допомогу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter