Активісти руху “Жовта стрічка” провели таємні збори на вершині гори в Криму

Дата: 28 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Днями на найвищій вершині масиву Чатир-Даг – Еклізі-Бурун, що в Криму, активісти руху спротиву “Жовта стрічка” провели таємні координаційні збори. 

Про це активісти повідомили у своєму телеграм-каналі.

Фото: телеграм-канал руху “Жовта стрічка”

“Ми ділилися досвідом, надихали один одного та шукали нові способи ефективної діяльності”, – написали вони.

Також активісти додали, що в ці непрості часи активізм відіграє важливу роль у зміні суспільства і рух “Жовта Стрічка” вже став силою, яка вимагає змін і створює світле українське майбутнє.

“Ми всі повинні пам’ятати, що “Жовта Стрічка” – це не лише група активістів, а справжній символ незламності та боротьби”, – підкреслили учасники руху.

Раніше громадський рух спротиву “Жовта стрічка” опублікував офіційну заяву щодо так званих “місцевих виборів” на тимчасово окупованих територіях України й закликав містян до масового блокування та ігнорування дільниць.

Також активісти руху заявили, що в тимчасово окупованому Генічеську російські окупаційні війська проводять обшуки в місцевих жителів.

Нагадаємо, що “Жовта стрічка” закликає мешканців тимчасово окупованих територій спалювати речі з російськими триколорами або георгіївськими стрічками. Активісти розпочали безстрокову акцію “Пали російське”. Також протягом доби вони намалювали понад сотню графіті в містах окупованого Криму, зокрема у Феодосії, Ялті та Сімферополі.

Рух громадського спротиву виник торік навесні в Херсоні, майже одразу після того, як його захопили російські війська, і швидко поширився на інші окуповані території. 

Активісти стали лауреатом премії Європейського парламенту імені Андрія Сахарова – їх згадують в описі кандидата-переможця. 

Читайте також: “Найстрашніше, коли пишеш людині: “Привіт, як справи?”, а вона два місяці не відповідає”: засновник “Жовтої стрічки” розповів про спротив в окупації  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter