Активісти “Жовтої стрічки” кажуть, що росіяни в Генічеську обшукують місцевих та забирають телефони

Дата: 15 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Активісти громадського руху спротиву “Жовта стрічка” заявили, що в тимчасово окупованому Генічеську російські окупаційні війська проводять обшуки у місцевих жителів.

Про це повідомляє рух “Жовта стрічка” у своєму телеграм-каналі.

Фото: рух “Жовта стрічка”

Під час обшуків у людей забирають телефони нібито для “перевірки”. Втім, за словами активістів, таким чином росіяни намагаються боротися проти підпілля. 

Раніше “Жовта стрічка” закликала мешканців тимчасово окупованих територій спалювати речі з російськими триколорами або георгіївськими стрічками й розпочали безстрокову акцію “Пали російське”. Також активісти протягом доби намалювали понад сотню графіті в містах окупованого Криму, зокрема у Феодосії, Ялті та Сімферополі.

Рух громадського спротиву виник торік навесні в Херсоні, майже одразу після того, як його захопили російські війська, і швидко поширився на інші окуповані території. 

Активісти стали лауреатом премії Європейського парламенту імені Андрія Сахарова – їх згадують в описі кандидата-переможця. 

Нагадаємо, що ZMINA поговорила із засновником громадянського руху спротиву “Жовта стрічка” про те, як виник рух, чому дедалі більше людей до нього долучається, яким є спротив в окупації, наскільки це небезпечно і яких масштабів вдалося досягти.       

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter