Активісти дали суду “останній шанс” довести свою незалежність у справі Стерненка

Дата: 06 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Активісти відмовилися від проведення 9 квітня в Одесі акції на підтримку Сергія Стерненка та Руслана Демчука, яким апеляційний суд розглядатиме зміну запобіжного заходу.

Про це повідомляється у телеграм-каналі SSternenko.

Джерело: 24tv.ua

За словами прихильників Стерненка, рішення щодо запобіжного заходу буде сигналом перед апеляцією, що відбудеться 16 квітня, оскільки можна буде “побачити наміри суду”.

Вони також заявили, що не збиратимуть акцію протесту, оскільки хочуть дати владі “останній шанс” довести незалежність суду.

“Влада має один шанс довести, що вона здатна гарантувати незалежний суд, на який не впливає ніхто. Тому ми не закликаємо вас їхати до Одеси… Рішення про запобіжний захід буде сигналом перед апеляцією, яка відбудеться 16 квітня”, – говориться в повідомленні.

Активісти зазначили, якщо цього не станеться, реакція буде відповідною.

“А боротьба за справедливість продовжиться всіма доступними нам методами. Закон один для всіх”, – наголосили вони.

Нагадаємо, 23 лютого Приморський районний суд визнав Стерненка та Демчука винними в справі про викрадення у 2015 році депутата Комінтернівської районної ради Одещини Сергія Щербича. Їм присудили по сім років і три місяці позбавлення волі з конфіскацією половини майна. 

Переслідування Стерненка, за словами правозахисників, викликає серйозні сумніви в справедливості розгляду, зокрема через недоброчесність судді, який раніше виправдав за п’яне керування голову Одеського окружного адміністративного суду та міліціонера, що катував людей.

20 березня біля Офісу президента в Києві відбулася акція прихильників Стерненка, які вважають вирок суду щодо нього упередженим. Вони вимагали звільнення активіста і реального реформування судової системи, яку в нещодавньому звіті щодо оцінювання стану Угоди про асоціацію з ЄС Європарламент назвав однією з найменш надійних установ в Україні. За наслідками акції на Банковій щонайменше шістьом особам поліція повідомила про підозру.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter