Активістки Femen влаштували протест біля канцлера Німеччини, вимагаючи газового ембарго

Дата: 22 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Активістки руху Femen влаштували “оголений” протест поруч з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Так вони вимагали запровадити газове ембарго проти Росії за її агресивну війну. 

Про це повідомляє західне видання Daily Mail.

Фото: Майкл Сон

У вихідні, коли проводився день відкритих дверей уряду, активістки підійшли до канцлера під приводом спільного фото і несподівано зірвали піджаки, оголивши груди й написи “газове ембарго (проти Росії) зараз”. Майже одразу їх відтіснила охорона. 

Після цього учасниці акції опублікували на своїй сторінці пояснення заходу, наголошуючи, що уряди Німеччини довели країну до енергетичної залежності від Росії, через що ФРН зараз не може рішуче відреагувати на війну РФ. Також вони звинуватили Німеччину в недостатній допомозі зброєю Україні.

“Пацифізм, мирні зусилля та дипломатія стали нормами на європейському континенті лише після військової поразки воєнних злочинців. Зараз Україна стала полем бою, на якому без перебільшення знову вирішується майбутнє континенту. Ціна за мир та свободу висока, і знову настав час платити її. Щоб зберегти нашу демократію і свободи, європейцям доведеться платити своїм комфортом, але українці платять своїми життями”, йдеться в заяві організації.

У травні ZMINA писала, що після першого дня саміту, на якому лідери погодили нафтове ембарго з винятками постачання через трубопроводи, посадовці та дипломати заявили, що припинити закупівлю ЄС російського природного газу буде ще складніше. 

Нагадаємо, що на тлі дискусій у ЄС щодо заборони видавання віз для громадян Росії канцлер Німеччини Олаф Шольц не підтримує цієї ідеї. Він вважає, що це війна російського президента Володимира Путіна, а не росіян. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter