Шольц виступає проти заборони видачі віз ЄС для громадян Росії

Дата: 12 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

На тлі дискусій в ЄС щодо заборони видачі віз для громадян Росії канцлер Німеччини Олаф Шольц не підтримує цю ідею.

Про це він сказав у четвер в рамках щорічної пресконференції канцлера Німеччини, повідомляє  Tagesspiegel

Олаф Шольц

Канцлер вважає, що це війна російського президента Володимира Путіна, а не росіян. 

“Це війна Путіна. І тому мені важко погодитися з цією ідеєю”, — сказав він.

За його словами, ЄС уже прийняв рішення про персональні санкції проти людей з центрів ухвалення рішень у Москві. 

“Ми будемо продовжувати це”, — додав Шольц.

Він не вважає виправданим запровадження каральних заходів проти всіх росіян. За його оцінкою, така заборона послабила б ефективність санкцій, “якби вони були спрямовані проти всіх, включаючи невинних”.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба не погодився із такою заявою Шольца.

“Не Путін, а реальні російські солдати прийшли з Росії, щоб вбивати, катувати та нищити. Росіяни переважно підтримують війну, вболівають за ракетні удари по українських містах і вбивства українців. Нехай тоді російські туристи насолоджуються Росією”, — написав очільник зовнішньополітичного відомства України Дмитро Кулеба на своїй твіттер-сторінці.

Нагадаємо, під час воєнного стану українським чоловікам в Україні обмежено право на вільне пересування за межі країни, тоді як громадяни Росії, які обрали свого президента Володимира Путіна, можуть подорожувати до країн ЄС. 

Як відомо, дипломатичні відносини між Німеччиною та Україною перебувають у напруженому стані через проросійську політику офіційного Берліна в минулому і затягування постачання зброї. Оглядачі звинувачують німецьких політиків у тому, що ті зробили свій внесок у те, що міжнародні злочини під час повномасштабного вторгнення Росії стали можливими.  

Раніше голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров та експерти неодноразово закликали ввести ембарго на російські енергоносії у відповідь на тимчасову окупацію Криму. Утім, Німеччина збільшувала свою енергетичну залежність від Росії й продовжувала економічні зв’язки з країною-агресором. 

Відомо, що Російська Федерація під час повномасштабного вторгнення в Україну вчиняє геноцид проти українського народу, який супроводжується фільтрацією населеннявоєнними злочинами та злочинами проти людяності.  

За даними головного управління розвідки міністерства оборони та голови МЗС Росії Сергія Лаврова, Кремль не збирається обмежувати свою військову агресію Сходом і планує повне знищення України.

З 24 лютого до 7 серпня Управління Верховного комісара ООН з прав людини зафіксувало 12 867 випадків загибелі або поранення цивільних осіб в Україні: 5 401 загиблий і 7 466 поранених. В ООН наголошують, що реальні втрати набагато вищі.

Руйнування в м. Тростянець, Сумська область

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну змусило 6,5 мільйона людей утекти за кордон. За підрахунками Міжнародної організації з міграції (МОМ), понад 8 мільйонів стали внутрішньо переміщеними особами.

За даними президента України Володимира Зеленського, з початку повномасштабного вторгнення Росія незаконно депортувала 2 млн громадян України до різних регіонів своєї території.
 
Після обстрілів, зокрема Сергіївки на ОдещиніКременчука на ПолтавщиніЧасового Яру, неодноразових застосувань касетних боєприпасів у житлових районах Харкова, бомб, що розлітаються на сотні уламків, спричиняючи смерть та каліцтва цивільних, влада України закликає визнати Росію державою-терористкою та виключити з Радбезу ООН.
 
Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар напередодні закликала ООН підтримати створення трибуналу щодо злочину агресії Росії проти України. Вона наголосила, що якщо за злочини не карають, а винних не притягують до відповідальності, то вони будуть ще більшими. Джеппар переконана, що, навіть коли президент РФ Володимир Путін програє свою війну, бізнес із Росією має бути неможливим, доки винних не буде притягнуто до відповідальності за злочини в Україні.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter