Активістка, яка облила штучною кров’ю посла РФ у Варшаві, отримує сотні погроз – ІМІ

Дата: 10 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Сайт Інституту масової інформації зазнав потужної DDoS-атаки: її пов’язують з акцією протесту 9 травня у Варшаві, в якій узяла участь активістка, медіаекспертка ІМІ Ірина Земляна.

Сама вона отримує сотні погроз фізичною розправою від проросійськи налаштованих осіб, повідомила виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк у фейсбуку. 

Ірина Земляна. Джерело: фейсбук-сторінка активістки

“Русня поклала сайт ІМІ масованою ДДОС-атакою. Настільки масованою, що наш сайт їм вдалося покласти вперше з початку війни. А нас постійно ДДОСили, і завдяки захисту нам вдавалося вистояти. Ми скоро відновимо свою роботу і продовжимо документувати й викривати злочини росії проти медіа”, – написала Романюк.

Вона наголосила на тому, що через погрози фізичною розправою в ІМІ дуже хвилюються за безпеку своєї медіаекспертки.

Нагадаємо, що українські активістки у Варшаві 9 травня завадили російському послу в Польщі Сергію Андрєєву покласти вінок на цвинтарі радянських воїнів: його облили штучною кров’ю.

Польська поліція взяла дані та контакти в українців і поляків – учасників антиросійської акції.

Напередодні 9 травня посольство Росії в Польщі оголосило, що було “змушене обмежити” формат заходів до “дня перемоги” через погрози в соцмережах.

Андрєєв усе ж таки вирішив потрапити на цвинтар радянських воїнів у Варшаві, щоб покласти квіти.

Коли посол РФ у Польщі прибув до цвинтаря, його оточили проукраїнські активісти. Після того як російського дипломата облили червоною фарбою, він перед тим, як утекти, висловив підтримку Володимиру Путіну, наголосивши, що “пишається своїм президентом”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter