Адміністрація єдиної в Україні колонії для екссиловиків вимагала у в’язня хабар за покращення умов

Дата: 19 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди одному із заступників керівника Менської виправної колонії для колишніх правоохоронців.

Про це повідомили у відомстві. 

Виправна колонія, яка є єдиною в Україні установою, де відбувають покарання колишні правоохоронці, розташована в Чернігівській області. Слідчі ДБР встановили, що посадовець вимагав 23 тис. грн та одержав частину цих грошей від одного з в’язнів. За це він вплинув на рішення комісії, яка пом’якшила засудженому умови тримання.

Правоохоронці затримали зловмисника, коли той отримував другу частину грошей, а саме 15 тис. грн. У разі доведення провини йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із забороною обіймати певні посади чи вести певну діяльність до трьох років з конфіскацією майна.  

Нагадаємо, що на Донеччині ДБР оголосило підозру двом поліцейським, які платили вкраденою в мерця банківською карткою та вимагали хабар у незаконно затриманого чоловіка.

Відомо, що в українських в’язницях та СІЗО наразі утримують більше 50 тис. людей. Із січня їх поменшало на 4%, однак жодну людину в Україні не відпустили з місць позбавлення волі через запобігання коронавірусу. Водночас деякі європейські країни пішли іншим шляхом та запровадили для ув’язнених амністію. 

Фото обкладинки: ДБР

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter