Абітурієнтам та студентам з ТОТ дозволили в’їзд без самоізоляції та тестів на ковід

Дата: 09 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Студенти, які виїжджають із тимчасово окупованих територій України, можуть починати навчання без проходження 14-денної самоізоляції і тестування на коронавірус.

Таке рішення ухвалив уряд на засіданні 9 вересня, повідомляє пресслужба Кабінету Міністрів України.

Члени уряду підтримали пропозицію, озвучену першим заступником міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ростиславом Замлинським. Обов’язкова обсервація чи ПЛР-тест скасовуються також для абітурієнтів, які до 23 жовтня планують вступити до українських вишів, а також для однієї людини, що їх супроводжує. 

Урядову постанову № 641 від 22 липня 2020 року планують доопрацювати впродовж доби.

“Даним проєктом постанови передбачається, що молоді люди, які прямують з тимчасово окупованих територій, можуть приступити до навчального процесу без самоізоляції чи обов’язкового тестування. Також ця норма поширюється на осіб, які їх супроводжують. Цей проєкт погоджено без зауважень з Міністерством охорони здоров’я, Мінекономіки, принципове погодження є з Міносвіти, Мінфіном, очікуємо Мін’юсту. Прошу прийняти з одноденним доопрацюванням”, – сказав Замлинський.

8 серпня уряд ухвалив рішення про тимчасове обмеження пропуску через КПВВ на адмінмежі з Кримом, яке мало діяти до 30 серпня. Своє рішення влада обґрунтувала зростанням кількості інфікованих, але не зазначила, де саме. Водночас Кабмін публічно не коментував своїх дій попри численні заклики правозахисних організацій

До скасування обов’язкової обсервації напередодні закликали низка українських правозахисних організацій. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter