99% українців, які виїхали з України у 2023 році, повернулися назад

Дата: 03 Січня 2024
A+ A- Підписатися
Впродовж 11 місяців 2023 року з України виїхали 14,1 мільйона громадян, а повернулися до країни 14 мільйонів людей. Тобто різниця між тими, хто виїхав, та тими, хто повернувся, становить менш як 1%: 142 тисячі.
 
Про це повідомила платформа для роботи з відкритими даними “Опендатабот” із посиланням на інформацію Держприкордонслужби.
 
Фото з відкритих джерел

Можна сказати, що 99% українців, які виїхали 2023-го, повернулися назад. Хоча йдеться безпосередньо про кількість перетинів державного кордону українцями.

Для порівняння: це в 15 разів менше, ніж у перший рік повномасштабної війни. Так, у 2022-му різниця між тими, хто виїхав з України, та тими, хто повернувся, становила 2,2 млн людей.

“Якщо на початку року українці частіше виїжджали, аніж повертались, то вже з липня ця тенденція змінилась. Пік повернень у 2023 році припав на квітень – +114 тис. громадян та на серпень – +144 тис. громадян України”, йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 19 жовтня Європейський Союз остаточно продовжив дію Директиви тимчасового захисту ЄС для біженців з України до березня 2025 року. Наявність тимчасового захисту не унеможливлює подання заяви на отримання статусу біженця чи інші форми захисту, доступні в країнах ЄС.

У грудні цього року Європейська комісія виділила понад 65 мільйонів євро чотирьом країнам, що приймають на своїй території українських біженців, які рятуються від повномасштабної війни, розпочатої Росією.

Раніше ZMINA повідомляла, що станом на кінець грудня 2023 року в Європі перебувають понад 4,1 мільйона українців, що виїхали з країни, рятуючись від війни. Наразі їхня кількість збільшується.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter