Чотирирічна Аліса, яку росіяни розлучили з мамою під час евакуації з “Азовсталі”, перебуває разом з дядьком

Дата: 11 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Чотирирічна Аліса, яку російські військові розлучили з мамою під час евакуації з території маріупольського заводу “Азовсталь”, нині перебуває з рідним дядьком. 

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова

Фото: фейсбук-сторінка Наталії Нагорної

Родич приїхав по Алісу до Запоріжжя 11 травня. Разом з ним вона має поїхати до безпечного регіону на Заході України, де зустрінеться з бабусею. Та приїде по онуку з Польщі. 

“Маленьку Алісу буде передано їй під опіку як дитину, яка в умовах воєнного стану залишилася без піклування батьків”, – розповіла Денісова. 

Досі немає інформації про місце перебування матері Аліси – військової медикині Вікторії Обідіної. З перших днів облоги Маріуполя вона ховалася разом з донькою на території “Азовсталі”. Наприкінці квітня відео з дівчинкою, зафільмоване в сховищі, оприлюднили українські захисники. 

8 травня в евакуаційному автобусі дівчинку саму помітила кореспондентка 1+1 Наталія Нагорна.

“Ця історія матиме щасливе завершення лише після звільнення мами дівчинки з фільтраційного табору та повернення її з окупованої території”, – додала Омбудсман. 

Денісова закликала міжнародні організації долучитися до визволення з полону як матері Аліси, так і інших українців, а також попросила Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну звернути увагу на історію Обідіної. 

Фотографія обкладинки: Gleb Garanich / Reuters 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter