350 шкіл на прифронтових територіях отримають кошти на модернізацію харчоблоків і підготовку до зими

Дата: 26 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

На прифронтових територіях України 350 шкіл отримають по 290,5 тисячі гривень від ЮНІСЕФ для модернізації харчоблоків, підготовки до зимового періоду та ремонту інженерних систем.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Фото: УНІАН

Згідно з інформацією міністерства, уряд прийняв постанову щодо реалізації спільного проєкту з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), який передбачає надання фінансової допомоги школам середньої освіти на 2024/2025 навчальний рік.

У документі чітко визначені правила та умови, за якими школи можуть отримати цю матеріальну підтримку.

Розмір допомоги для кожної школи складе 290,5 тисячі гривень, і кошти будуть виділятися одноразово впродовж навчального 2024/2025 року.

Загальний бюджет проєкту, за даними міністерства, перевищує 100 мільйонів гривень.

Ці кошти можуть бути використані на ремонт шкільних їдалень, їх модернізацію, а також на підготовку закладів до зимового сезону.

Фінансування зможуть отримати школи, розташовані в таких областях: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернігівська, Харківська та Херсонська.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів вніс зміни до субвенції з держбюджету на облаштування безпечних умов у закладах середньої освіти. Цьогоріч регіони отримають 2,5 мільярда гривень на будівництво укриттів у школах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter