23 серпня в Києві відбудеться третій саміт Кримської платформи

Дата: 19 Липня 2023
A+ A- Підписатися
23 серпня 2023 року в Києві відбудеться третій саміт Кримської платформи в гібридному форматі. 23 серпня – експертна дискусія Кримської платформи.
 
Про це під час Міжнародного форуму Експертної мережі Кримської платформи заявила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар.
 

Вона також повідомила, що 24 жовтня 2023 року в Празі (Чехія) вдруге відбудеться парламентський саміт Кримської платформи.

Під час форуму вона висловила переконання, що світ має вивчити кримський урок, який дасть нам екологічне життя в майбутньому.
 
Кримський урок свідчить, що не можна говорити з агресором мовою дипломатії, якої він не розуміє. Західний світ намагався шукати різні формати, щоб хтось доніс до Путіна те, що ми хотіли або вважали священним. Не почув він цього і, навпаки, сприйняв це як слабкість і 24 лютого 2022 року напав”, – пояснила  вона, додавши, що кримський урок змушує всіх нас діяти проактивно.  
 
Еміне Джеппар нагадала, що 61 країна і міжнародна організація приєдналася до Кримської платформи.
 
Як відомо, Україна закликає парламенти інших держав у межах груп дружби створювати окремі групи, присвячені Кримському півострову.
 
Нагадаємо, “Кримська платформа” – це ініційований Україною міжнародний консультаційно-координаційний формат, спрямований на підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповідь на зростання загроз безпеці, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини і захист жертв російського режиму, а також досягнення головної мети – деокупації Криму та повернення його Україні.
 
У другому саміті Україна, зокрема, збільшила кількість учасників платформи та розширила географію участі в Кримській платформі завдяки країнам Африканського континенту та іншого боку Атлантики. 
 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter