17-річний севастополець порушив держкордон, щоб навчатись в Україні

Дата: 12 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Українські прикордонники зупинили на кордоні з Росією на Сумщині 17-річного мешканця Севастополя, який намагався потрапити в Україну у непередбачений українським законодавством спосіб. 

Про це інформує пресслужба Східного регіонального управління Держприкордонслужби України.

За повідомленням, порушника кордону зупинив наряд відділення “Стара Гута” поблизу населеного пункту Василівка, що у Середино-Будському районі. Юнак пояснив, що прямує в Херсон на навчання.

“Він розповів, що в пошуках знань пройшов через серйозні випробування. Спочатку севастополець хотів потрапити на материк через КПВВ на адмінкордоні з тимчасово окупованим Кримом, але окупанти відмовили йому у пропуску. Тоді молодий чоловік зважився на довгу подорож. Через нелегально побудований міст він виїхав з окупованого Криму на територію країни-агресора. Потім поїхав до Брянської області, де і намагався незаконно перетнути кордон з Україною”, – зазначили в пресслужбі.

У відомстві уточнили, що прикордонники були змушені оформити документи про адміністративне правопорушення.

“Чи притягати до відповідальності кримчанина, який хоче вчитися в українському виші, буде вирішувати суд”, – додали у відомстві.

Держприкордонслужба не повідомляє імені студента та вищого навчального закладу, до якого він зарахований. 

Нагадаємо, у березні під приводом боротьби проти коронавірусної інфекції Росія заборонила більше одного разу перетинати адмінмежу “громадянам РФ”, якими вона незаконно вважає громадян Криму, нав’язавши їм свої паспорти. У разі порушення заборони подорожуючим загрожує адміністративна або кримінальна відповідальність. Ця заборона діятиме до наступного розпорядження де-факто влади у майбутньому.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter