Facebook видалив понад сотню сторінок, які поширювали дезінформацію про Україну та сусідів

Дата: 12 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Американська компанія Facebook видалила понад сотню акаунтів з фейсбука та інстаграма, які поширювали дезінформацію про Україну та сусідні країни. 

Про це повідомили в блозі компанії. 

Так, було видалено 78 акаунтів у фейсбуку, а також 29 груп, 11 сторінок і чотири облікові записи в інстаграмі. Адміністратори сторінок видавали себе за місцевих жителів та журналістів, які нібито розповідали про останні події в регіоні.

Зокрема, користувачам соцмереж повідомляли фейки про українських громадських діячів, дії Росії в Сирії, непідтверджену інформацію про витік даних з СБУ, етнічну напруженість в окупованому Криму, а також про розслідування щодо катастрофи малайзійського “боїнга” над Донбасом. 

“Хоча люди, які стоять за цією мережею, намагалися приховати свою особу, наше розслідування виявило їхні зв’язки з російськими військовими розвідувальними службами”, – розповіли у Facebook. 

Як відомо, у вересні минулого року компанія також видалила 168 акаунтів, 149 сторінок і 79 груп із соцмережі. Аудиторію цих сторінок тоді у Facebook оцінили в 4,2 млн людей. Організатори дезінформаційної кампанії скеровували людей на новинні сайти таких медіа, як Znaj.ua, Politeka, Hyser.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter