Сексанемо? В Україні запустили сайт, який вчить питати згоди на секс

Дата: 05 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Програма розвитку ООН в Україні запустила спеціальний сайт, де представили сто можливих варіантів того, як можна запитати про секс.

З варіантами можна ознайомитись за посиланням

Автори проєкту пояснюють, що увесь рік після прийняття поправок до Кримінального кодексу в межах законодавства з протидії ґендерно обумовленому насильству у суспільстві вирувало багато обговорень, мемів та дискусій навколо проблеми згоди у сексі.

“Як отримати згоду? Треба просто поставити питання. Звісно, що запитувати про таку делікатну тему, як секс, непросто. І так, про секс можна говорити серйозно, можна жартома, можна схвильовано, але головне — говорити. І ставити питання! Тільки так можна отримати згоду”, – наголошують вони.

Серед можливих варіантів питань, якими можна дізнатись про згоду людини на секс, є не тільки серйозні, але й гумористичні. 

“Розділимо ліжко на двох прямо тут і прямо зараз? Вжаримо? Гайда до мене, там дуже затишно для інтимного спілкування. ми ж однаково розуміємо слово «інтим»? Будемо цієї ночі одним цілим? Хочеться сексу, а тобі? Може, тойво?”, – наводять приклади творці проєкту. 

Нагадаємо, що наприкінці минулого року прийняли поправки до Кримінального кодексу, які, зокрема, розширяють поняття “зґвалтування” і “сексуальне насильство”. З початку 2019 року в Україні будь-який секс без добровільної згоди обох партнерів вважається зґвалтуванням.

Одразу після голосування в медіа почали з’являтися матеріали з кричущими заголовками про те, що відтепер українцям слід отримувати згоду на секс, а деякі ЗМІ розповідали про спеціальні додатки для отримання згоди та вигадане підприємство “Укрдержсекс”. Однак експерти пояснювали, що отримання згоди на секс не вплине на життя людей, як про це говорили критики прийняття поправок. 

ZMINA тоді докладно писала, які нововведення передбачають зміни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter