У Селидовому окупанти вбили двох місцевих жительок і розстріляли цивільну автівку

Дата: 27 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Російські військові, ймовірно 24 жовтня, вбили двох жительок Селидового та розстріляли цивільний автомобіль.

Розпочате розслідування у кримінальному провадженні за фактами порушення законів та звичаїв війни, пише Донецька обласна прокуратура.

Джерело: пресслужба Донецької обласної прокуратури

Інформація про вбивства окупантами мирних жителів в місті з’явилася у декількох телеграм-каналах 27 жовтня 2024 року.

Водночас, як зазначають інтернет-ресурси, в районі приватного сектору, що практично не постраждав від активних бойових дій, знаходяться тіла загиблих цивільних. Тобто ці вбивства відбувалися, попередньо, вже після взяття під контроль цих територій супротивником.

Ще на одному відео зафіксовано, як російські військові, ймовірно, розстріляли з автоматичної зброї цивільний автомобіль у Селидовому. В салоні перебували двоє громадян, один з них отримав поранення.

Джерело: пресслужба Донецької обласної прокуратури

Пізніше на місце події прибули військові Збройних сил України. Вони відтягли постраждалого від лінії вогню, надали йому першу медичну допомогу й евакуювали цивільних з-під обстрілу.

У прокуратурі уточнили, що проводять невідкладні слідчі та розшукові дії зі встановлення всіх обставин подій та ідентифікацію жертв окупантів.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що на Донеччині російські військові вчергове стратили двох військовополонених бійців ЗСУ. Це сталося поблизу міста Селидове.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження щодо порушення законів та звичаїв війни. Вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter