На деокупованій Херсонщині на міні підірвався цивільний

Дата: 26 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися
26 жовтня у полі поблизу села Сухий Ставок Херсонської області на міні підірвався 52-річний чоловік.
 
Про це повідомили у Херсонській ОВА.
 
Ілюстративне фото

“Унаслідок вибуху він дістав вибухову та черепно-мозкову травми, а також контузію. Бригада “екстренки” надала потерпілому допомогу на місці”, йдеться у повідомленні.

В ОВА вчергове закликали місцевих жителів не відвідувати ліси, лісосмуги та поля, які були під окупацією, або де точилися бої. Уникати небезпечних місць, які ще не оглянули сапери, і негайно повідомляти про підозрілі предмети за телефонами 101 або 102. 

Нагадаємо, 24 жовтня у Бериславському районі Херсонської області чоловік 1975 року народження дістав важкі поранення через вибух протипіхотної міни. Унаслідок вибуху він втратив ногу та отримав осколкові поранення.

Крім того, 16 жовтня в селі Садок на Херсонщині 20-річний юнак зазнав поранень, підірвавшись на російській вибухівці.

Нагадаємо, що російська армія почала застосовувати нову тактику мінування на херсонському напрямку, активно використовуючи міни ПФМ-1, також відомі як “пелюстки”.

Ці міни, виготовлені з пластику і заповнені рідкою вибуховою речовиною, важко виявити звичайними засобами та міношукачами, що робить їх надзвичайно небезпечними. Росіяни покривають міни клеєм, обвалюють їх у пилюці, бруді та дрібних камінцях, надаючи їм вигляду звичайного каменя.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter