Через атаку Ізраїлю в Лівані загинули троє медійників

Дата: 26 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Унаслідок авіаудару по півдню Лівану, якого 25 жовтня завдав Ізраїль, загинули щонайменше троє журналістів.

Про це інформує Al Jazeera.

Фото: Al Jazeera

За даними агентства, удару завдали безпосередньо по району, віддаленому від конфлікту між ізраїльськими військовими і “Хезболлою”. Обстрілу зазнав житловий комплекс в Хасбаї, де проживали журналісти. Загинули двоє операторів та інженер.

Як повідомляється, двоє загиблих були ідентифіковані як працівники телеканалу Al Mayadeen, ще один  працював на телеканал Al-Manar TV, що належить “Хезболлі”.

“Це дуже серйозний інцидент. Ізраїль не дав жодних попереджень”, – сказав журналіст Імран Хан з Al Jazeera, ведучи репортаж із південного ліванського міста. “У Хасбаї немає наказу про евакуацію, і, по суті, там було відносно спокійно”.

Репортери, які прибули на місце події, повідомили, що метою нападу стало бунгало, де перебували чоловіки.

Міністр інформації Лівану Зіяд Макарі назвав напад “воєнним злочином”. У соціальній мережі він написав, що атака була умисна і спланована, оскільки там перебували 18 журналістів, які представляли сім ЗМІ.

Ізраїль поки не коментував авіаудар.

Напередодні внаслідок удару по офісу Al Mayadeen у південному передмісті Бейрута загинула одна людина і п’ятеро дістали поранення.

Нагадаємо, майже рік тому, станом на кінець жовтня 2023 року кількість журналістів, які загинули під час загострення конфлікту між Ізраїлем та терористами ХАМАС, становила понад 30 людей. Крім того, дев’ятеро журналістів вважалися зниклими безвісти або затриманими.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter