Кількість журналістів, які загинули під час загострення конфлікту між Ізраїлем та ХАМАС, збільшилася до 31

Дата: 31 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися
Кількість журналістів, які загинули під час загострення конфлікту між Ізраїлем та терористами ХАМАС, зросла до 31 людини. Крім того, дев’ятеро журналістів вважаються зниклими безвісти або затриманими.
 
Про це повідомляє Times of Israel з посиланням на Комітет захисту журналістів (CPJ).
 
Фото: Nati Shohat / Flash90

“Журналісти в усьому регіоні йдуть на великі жертви, щоб висвітлити цей карколомний конфлікт. Ті, хто в Газі, зокрема, зазнавали та продовжують зазнавати безпрецедентних втрат та стикаються з експоненціальними загрозами. Багато хто втратив колег, сім’ї… та втік у пошуках безпеки”, – зазначив Шериф Мансур, координатор програм CPJ на Близькому Сході та в Північній Африці.

Відомо, що чотирьох медійників убили в Ізраїлі під час наступу ХАМАС 7 жовтня. Ще 26 убито в Газі.

Один журналіст загинув у Лівані, ймовірно внаслідок ізраїльського обстрілу, спрямованого проти “Хезболли”.

CPJ повідомляє, що впродовж жовтня поточного року внаслідок конфлікту ще восьмеро журналістів отримали поранення, крім того, дев’ять журналістів вважаються зниклими безвісти або затриманими.

“CPJ також розслідує численні непідтверджені повідомлення про вбивства, зникнення, затримання, поранення або погрози іншим журналістам, а також про пошкодження офісів ЗМІ та будинків журналістів”, – йдеться в пресрелізі.

Нагадаємо, 13 жовтня на півдні Лівану внаслідок обстрілу з боку Ізраїлю загинув оператор інформагенції Reuters Іссам Абдалла, ще шестеро журналістів зазнали поранень.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що станом на 20 жовтня поточного року, за даними CPJ, з початку загострення конфлікту в Ізраїлі загинув щонайменше 21 медійник, ще вісім отримали поранення, троє – зникли безвісти або були затримані.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter