Через обстріл Лівану загинув оператор Reuters, ще шестеро журналістів отримали поранення

Дата: 14 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися
13 жовтня на півдні Лівану унаслідок обстрілу з боку Ізраїлю, загинув оператор інформагенції Reuters Іссам Абдалла, ще шестеро журналістів зазнали поранень.
 
Про це повідомляє Reuters.

“Відео журналіст Reuters загинув й шестеро інших журналістів зазнали поранень в п’ятницю на півдні Лівану, коли у них влучила ракета, випущена із напрямку Ізраїлю”, – йдеться у матеріалі.

Зазначається, що загиблим журналістом був Ісам Абдула, який у момент влучання вів прямий ефір.

“Камера була направлена на пагорб, коли гучний вибух струсив її, вкривши все димом, на тлі якого було чутно крики”, – описує інцидент Reuters.

Агентство AFP із посиланням на свого кореспондента уточнило, що працівники ЗМІ потрапили під обстріл поблизу ліванського селища Альма аль-Шааб на кордоні з Ізраїлем. У цьому районі була група журналістів щонайменше трьох різних ЗМІ. Поранень зазнали по два журналісти AFP, телекомпанії Al-Jazeera зі штаб-квартирою в Катарі та Reuters.

“Прем’єр-міністр Лівану Наджіб Мікаті та законодавець від Хезболли поклали провину за інцидент на Ізраїль”, – стверджується у статті.

Нагадаємо, в Ізраїлі зник фотограф видання Yediot News Рой Ідан: чоловік відзняв вторгнення членів угруповання ХАМАС у свій кібуц Кфар-Аза біля кордону сектору Газа.

Раніше ZMINA повідомляла, що вранці 7 жовтня терористична організація ХАМАС завдала масованого ракетного удару по центральних та південних районах Ізраїлю. Ракетна атака терористів тривала весь день. На ізраїльську територію також зайшли мобільні групи бойовиків, які захопили військову базу і взяли під свій контроль декілька міст.

Цього ж дня Ізраїль зазнав ракетного удару з кількох місць у Газі. Лідер військового крила ХАМАС заявив, що угруповання розпочало нову операцію проти Ізраїлю. Ізраїльська армія після масованого ракетного обстрілу з боку палестинського анклаву вдарила по території сектору Газа.

Пізніше цієї ж дати прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив про завершення першого етапу операції “Залізні мечі”, що стала відповіддю на атаку ХАМАС. За словами очільника уряду, армія оборони Ізраїлю знищила більшу частину сил бойовиків, які вторглися на територію єврейської держави.

Однак попри значні успіхи армії оборони Ізраїлю – ЦАХАЛ – він заявив, що країна вступає в тривалу та важку війну. Зокрема, ізраїльська армія б’є по Газі у відповідь на атаки й заявляє, що вбила “сотні палестинських терористів” під час ударів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter