Під час загострення конфлікту між Ізраїлем і ХАМАСом загинув уже 21 журналіст

Дата: 20 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Кількість медійників, які загинули під час загострення конфлікту між Ізраїлем і терористами ХАМАСу, зросла до 21, ще вісім отримали поранення, троє – зникли безвісти або були затримані.

Про це повідомив Комітет захисту журналістів (CPJ).

Похорон відеооператора Reuters Іссама Абдалли, який загинув у Лівані 13 жовтня 2023 року під час обстрілу з боку Ізраїля. Джерело: Reuters / Zohra Bensemra

Сімнадцять із загиблих були палестинцями, троє ізраїльтянами, один ліванцем, уточнили в CPJ.

Організація продовжує розслідувати непідтверджені повідомлення про вбивства, зникнення безвісти, затримання, поранення або погрози журналістам, а також про пошкодження офісів медіа та будинків журналістів, вивчаючи інформацію з власних джерел у регіоні та з повідомлень ЗМІ.

Координатор програм CPJ на Близькому Сході й в Північній Африці Шериф Мансур, коментуючи ситуацію, що склалася, наголосив на тому, що журналісти “йдуть на великі жертви, щоб висвітлювати цей жахливий конфлікт”. Тож усі сторони мають вжити заходів для їхньої безпеки.

Не всі журналісти, які загинули, були поранені або зникли, працювали під час інцидентів, проте відомо, що всі вони були на роботі.

CPJ опублікував список журналістів, які загинули під час війни, інформацію про них і подробиці їхньої загибелі, а також про поранення або викрадення медійників.

Загалом з початку загострення конфлікту на Близькому Сході вже загинуло понад 4 тисячі людей.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що, за даними CPJ, з початку загострення конфлікту в Ізраїлі загинули щонайменше 15 журналістів, ще вісім отримали поранення, троє зникли безвісти або були затримані.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter