Щонайменше 15 журналістів загинули з початку ескалації в Ізраїлі

Дата: 17 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

З початку війни в Ізраїлі загинули щонайменше 15 журналістів, ще вісім отримали поранення, троє зникли безвісти або були затримані.

Про це повідомили на сайті міжнародної організації “Комітет захисту журналістів” (CPJ).

Джерело: ЕРА

Із медійників, які загинули після нападу терористів угруповання ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня, 11 були палестинцями, троє – ізраїльтянами та один – ліванцем.

Також у CPJ заявили про високі ризики, з якими стикаються журналісти в Газі, через те що Ізраїль готується до можливого наземного наступу й уже завдав великої кількості повітряних ударів по сектору.

Правозахисники вивчають інформацію про погрози на адресу журналістів і пошкодження офісів медіа. Вони також опублікували список журналістів, які загинули, поранені або зникли, й інформацію про них і подробиці їхньої загибелі, поранення або викрадення.

У CPJ закликали обидві сторони гарантувати безпеку журналістам, які висвітлюють війну в Ізраїлі. Відомо, що станом на 17 жовтня з початку конфлікту на Близькому Сході загинуло понад 4 тисячі людей.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Ізраїлі зник фотожурналіст місцевого видання Yediot News Рой Ідан. Чоловік устиг сфотографувати вторгнення ХАМАС у свій кібуц на півдні країни. Також зникла його малолітня донька.

А 13 жовтня на півдні Лівану внаслідок обстрілу з боку Ізраїлю загинув оператор інформагенції Reuters Іссам Абдалла, ще шестеро журналістів зазнали поранень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter