На Херсонщині чоловік підірвався на протипіхотній міні і втратив ногу

Дата: 24 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

24 жовтня, у четвер, у Бериславському районі Херсонської області чоловік 1975 року народження дістав важкі поранення через вибух протипіхотної міни. Нині він перебуває у лікарні.

Про це повідомили в Херсонській обласній військовій адміністрації.

Фото: РБК-Україна

Так, внаслідок вибуху він втратив ногу та отримав осколкові поранення. Його оперативно госпіталізували, і зараз медики надають йому необхідну допомогу.

У Херсонській ОВА закликали мешканців регіону дотримуватись правил мінної безпеки, уникати небезпечних місць, які ще не оглянули сапери, і негайно повідомляти про підозрілі предмети за телефонами 101 або 102.

Раніше ZMINA писала, що 16 жовтня в селі Садок на Херсонщині 20-річний юнак зазнав поранень, підірвавшись на російській вибухівці.

Нагадаємо, що російська армія почала застосовувати нову тактику мінування на херсонському напрямку, активно використовуючи міни ПФМ-1, також відомі як “пелюстки”.

Ці міни, виготовлені з пластику і заповнені рідкою вибуховою речовиною, важко виявити звичайними засобами та міношукачами, що робить їх надзвичайно небезпечними. Росіяни покривають міни клеєм, обвалюють їх у пилюці, бруді та дрібних камінцях, надаючи їм вигляду звичайного каменя.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter