На Бахмутському напрямку російські військові розстріляли, ймовірно, ще одного українського бійця

Дата: 18 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

На території селища Нью-Йорк росіяни взяли в полон та розстріляли, ймовірно, пораненого українського військовослужбовця. Прокурори розпочали розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни.

Про це повідомили у Донецькій обласній прокуратурі.

Слідство встановило, що під час виконання бойового завдання в Бахмутському районі на Донеччині український військовослужбовець, ймовірно, отримав поранення. Пізніше російські військові захопили будівлю, де він був, а його взяли в полон.

Беззбройного українського бійця, котрий лежав на землі, росіяни розстріляли.

“Попередньо, це сталось 6 вересня 2024 року, близько 10:00, поблизу “Фенольного заводу” на території селища Нью-Йорк. Вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин”, йдеться у повідомленні.

Працівники Донецької обласної прокуратури розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, 6 жовтня у мережі з’явилося відео чергового воєнного злочину росіян розстріл беззбройних українських військових у Нью-Йорку на Донеччині.

Раніше ZMINA повідомляла, на початку жовтня російські війська здійснили черговий воєнний злочин на території України, розстрілявши 16 українських військовослужбовців, які були беззбройними та здавалися в полон на Покровському напрямку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter