Через відсутність зв’язку в окупованому Лисичанську неможливо викликати швидку допомогу

Дата: 17 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

В окупованому Лисичанську на Луганщині через відсутність зв’язку неможливо викликати швидку допомогу, щоб зробити це, місцевим жителям доводиться долати від семи до десяти кілометрів.

Про це повідомила пресслужба Луганської обласної державної адміністрації.

Джерело: Unsplash

У повідомленні наголошується, що в віддалених районах окупованого 2022 року міста життя практично зупинилося.

“Подекуди абонентам відновили газопостачання, після чого про них на два роки забули. Як от про мешканців багатоповерхівок, розташованих поряд з колишнім заводом ГТВ. Вони вже радіють підвозу технічної води, бо питну більшості доставляли востаннє ще влітку”, – розповіли в Лисичанській ОДА.

Систему централізованого водопостачання, як і опалення, досі не полагоджено, відсутній і телефонний зв’язок. Аби викликати “швидку”, люди долають до десяти кілометрів, декому доводиться робити це пішки.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що на окупованій Луганщині встановлюють таксофони задля обмеження роботи мобільного зв’язку та інтернету, зокрема у Лисичанську, Сєвєродонецьку та Кремінній.

Робиться це насамперед для того, щоб місцеві жителі не могли отримувати незалежну інформацію про те, що відбувається в регіоні, а також щоб завадити передавати інформацію про базування російських військ і техніки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter