Окупанти не виплачують пенсії жителям захоплених територій, які досягли пенсійного віку

Дата: 16 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися
Росіяни не виплачують пенсії жителям тимчасово окупованих територій, які досягли пенсійного віку. Пенсійні установи на ТОТ завертають людей, посилаючись на відсутність у них документів про трудовий стаж.
 
Про це повідомляє Східна правозахисна група.
 
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Правозахисники зазначають, що жителі окупованих територій масово не можуть підтвердити трудовий стаж для призначення пенсій. Окупаційні адміністрації РФ блокують виплату пенсій місцевим жителям, посилаючись на неможливість підтвердження трудового стажу.

Причини окупанти називають найрізноманітніші, наприклад закриття шахти або зміна власника підприємства, яке тепер не може підтвердити трудовий стаж.

“Причиною невиплати пенсій є економія РФ фінансових коштів для окупованих територій України”, зазначають правозахисники.

Раніше ZMINA повідомляла, що російська влада намагається якомога швидше видати українцям на окупованих територіях паспорти РФ. Без цього людям відмовляють у роботі чи навіть медичній допомозі. Інколи людей змушують публічно відмовлятися від громадянства України задля отримання життєво необхідних послуг.

Одним з найдієвіших інструментів тиску на населення окупованих територій є примусова паспортизація. Українців змушують брати російське громадянство, щоб отримати роботу, освіту, медичну допомогу, життєво необхідні ліки, а також пенсію чи право на володіння майном.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter