Програма “Школа офлайн” діятиме з 1 вересня 2025 року і до кінця воєнного стану – Кабмін

Дата: 30 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

З 1 вересня 2025 року уряд запровадить програму “Школа офлайн”, яка діятиме на період воєнного стану. Основна мета цієї програми – забезпечити дітям якісну освіту, враховуючи складні життєві умови.

Про це розповів віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Фото: Robert Daly

“Якщо говорити про офлайн-навчання, то воно має бути безпечним. Для цього з урядом і МОН співпрацюємо з компанією Palantir, визначаємо безпечні школи, де дійсно доцільно зробити укриття й повернути дітей за парти”, – зазначив він.

Так, на будівництво укриттів у прифронтових регіонах влада, за словами міністра, виділила 7,5 мільярда гривень.

Програма є інклюзивною та гнучкою з огляду на потреби різних категорій дітей, зокрема переселенців, тих, хто виїхав за кордон, і тих, хто перебуває на тимчасово окупованих територіях.

Основні елементи програми “Школа офлайн”:

  • вдосконалення дистанційного навчання там, де офлайн-формат є небезпечним;
  • діти, які перебувають за кордоном і відвідують місцеві школи, вивчатимуть в українських школах лише предмети з українознавчого блоку: українська мова, література, географія, історія України. Це зніме подвійне навантаження, і оцінки із закордонних шкіл зараховуватимуть.
  • діти, які переїхали до безпечніших регіонів, зможуть навчатися очно в школах за місцем свого фактичного проживання з 1 вересня 2025 року.
  • для дітей з тимчасово окупованих територій запровадять педагогічний патронаж: за кожним учнем буде закріплено вчителя, який допоможе розробити індивідуальний графік навчання.

Нагадаємо, що на прифронтових територіях України 350 шкіл отримають по 290,5 тисячі гривень від ЮНІСЕФ для модернізації харчоблоків, підготовки до зимового періоду та ремонту інженерних систем.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter